Ταξιδάκι express μέχρι την όμορφη Πάρο για να γεμίσουμε λίγο τις μπαταρίες μας.
Πέρα από τα γραφικά χωριουδάκια τις ωραίες παράλιές και σαφώς το καλό φαγητό, όλοι μας έλεγαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφτούμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά από το οινοποιείο Moraitico
Την επόμενη ημέρα το πρωί μπήκαμε στο αμάξι μας και πήραμε τον δρόμο για την Νάουσα για να γνωρίσουμε από κοντά τον κύριο Γιώργο Μωραΐτη
Ο κύριος Γιώργος προέρχεται από οικογένεια με ιστορία στην αμπελοκαλλιέργεια. Στην δεκαετία του 90 φυτεύει τα δικά του αμπέλια και το 2003 κάνει την πρώτη του οινοποίησή στο συνεταιρισμό Πάρου. Από το 2008 η οινοποίηση πραγματοποιείται μέσα στον αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας. Σήμερα παράγει γύρω στις 60.000 φιάλες
Καλή η ιστορία αλλά ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τα κρασιά.
Το πρώτο κρασί που σερβίρεται στο ποτήρι μας είναι το Ροδί του Νησιού από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο που κατέχει το 55% της παραγωγής. Πρόκειται για ένα ροζέ κρασί με ένα παιχνιδιάρικο σομόν χρώμα και πλούσια αρωματική μύτη.
Το δεύτερο κρασί που δοκιμάσαμε λέγεται το Λευκό του Νησιού από τις ποικιλίες Ασύρτικο Μονεμβάσια και Μαλαγουζιά που κατέχει το 35% της παραγωγής. Το λατρέψαμε για το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και την πλούσια αρωματική μύτη από λευκόσαρκα φρούτα.
Αφού ευχαριστήσαμε τον κύριο Γιώργο για την υπέροχη φιλοξενία αναχωρήσαμε για να πάμε να εξερευνήσουμε τις παραλίες του νησιού.