Από την Τήνο... στο κελάρι μας - Wine Kingdom

Καλάθι

Από την Τήνο… στο κελάρι μας

Ημερομηνία

7 Απριλίου, 2022

Κατηγορία

Κρασί και διατροφή

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Οι άκρως ανανεωμένοι και εμπλουτισμένοι Τηνιακοί αμπελώνες του Volacus Wines με τις 3+1 ποικιλίες τους, έκαναν την εμφάνιση τους για άλλη μια χρονιά στο κελάρι μας!

H Μαλαγουζιά με το λεμονοπράσινο χρώμα της, τα ελκυστικά της αρώματα (μήλου, ροδάκινου και πράσινου τσαγιού), την σφιχτή και ορυκτή μύτη και την άφθονη οξύτητα στο στόμα καταφέρνει και γίνεται ξεχωριστή στην ποικιλία της.

Το Ασύρτικο ευδοκιμεί σε ένα σεληνιακό τοπίο ανάμεσα σε βώλακες, όπως λέγονται οι στρογγυλοί υπερμεγέθεις γρανιτένιοι βράχοι της περιοχής. Έχοντας παραμείνει για έξι μήνες με τις οινολάσπες του μπορεί και προσφέρει στο στόμα ορυκτότητα, γεμάτο σώμα, μέτρια οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες αλμύρας και ιωδίου.

To Ροζακί, σπάνιο και λιγοστό, με το απαλό ροζ του χρώμα, τα συγκρατημένα αρώματα φρούτων στη μύτη, όπως το ροδάκινο και τα λευκά άνθη, την ελαφριά λιπαρότητά του και τις λίγες τανίνες του είναι μια επιτραπέζια ποικιλία που καλλιεργείται σε αυτόριζο αμπελώνα ηλικίας 100 ετών και άνω.

Το Μαυροτράγανο, το νέο μέλος της οικογένειας του Volacus, κάνει φέτος το ντεμπούτο του και ελπίζουμε πως ήρθε για να μείνει. Το σκούρο πορφυρό του χρώμα, τα αρώματα μαύρων φρούτων και η μακρά του επίγευση οδηγούν το κρασί στην τελειότητα. Ωριμασμένο για 2 χρόνια σε δρύινο γαλλικό βαρέλι είναι έτοιμο να συνοδεύσει τα πιάτα σας.

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών