Καλάθι

Συνέντευξη από την Οινολόγο DNO & Σύμβουλο Οίνου Φανή Κολάκη

Ημερομηνία

7 Οκτωβρίου, 2022

Κατηγορία

Συνέντευξη

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Τι ετοιμάζεστε να κάνετε το Σαββατοκύριακο?

 Εμείς πάντως περιμένουμε με ανυπομονησία να πάμε στο 2nd Athens Wine & Art Festival  και να δοκιμάσουμε υπέροχα κρασιά από περισσότερα 80 επιλεγμένα boutique οινοποιεία από κάθε άκρη της Ελλάδας.

Το Athens Wine & Art Festival’ είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα στο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα, με πολλά εικαστικά δρώμενα και μια συγκλονιστική retrospective έκθεση από το σπάνιο αρχείο της ΑΣΚΤ. 

Είχαμε την χαρά να μιλήσουμε  με ένα μέλος της διοργάνωσης την ‘’Φανή Κολάκη Οινολόγος DNO & Σύμβουλος Οίνου” και να μας πει μερικά πράγματα για το Festival 

Πως ξεκίνησε η ιδέα του Wine Art Festival?

Θεωρούσαμε πάντα ότι έλειπε η ιδέα του φεστιβαλ από τα οινικά δρώμενα, καθώς οι εκθέσεις κρασιού στην Ελλάδα ήταν πολύ συγκεκριμένες. Θέλοντας λοιπόν να δημιουργήσουμε κάτι που ‘’προάγει’’ και τις 5 αισθήσεις, γεννήθηκε πριν 4 χρόνια η ιδέα του ‘’Athens Wine&Art Festival’’.

Πως αισθάνεστε που μετά από 3 χρόνια ξανά διοργανώνεται  το Festival?

Πολύ χαρούμενοι γιατί θα ξανανταμώσουμε με παλιούς και καινούργιους  φίλους! Θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε  τη δουλειά πολλών καινούργιων μικρών και μεσαίων οινοποιείων, αρκετά από τα οποία παράγουν κρασιά βιολογικά και χαμηλής παρέμβασης. Ορισμένα δε από αυτά εκθέτουν τη δουλειά τους για πρώτη φορά!. Eδώ θα πρέπει να πούμε ότι το φεστιβαλ μας πλαισιώνεται από μια πολύ όμορφη έκθεση ζωγραφικής της σχολής καλών τεχνών, υπό την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης κ. Καρτεράκη, θεατρικά δρώμενα από τους άπλετους κήπους υπό την επιμέλεια της κ. Αφροδίτης Παρζακώνη, δημιουργική ενασχόληση για τα παιδιά από τους μικρούς γεωργούς και τους άπλετους κήπους, σεμινάρια οίνου και τέλος dj sets από την ομάδα του pepper radio 96.6.

Ποια είναι η σχέση σας με το κρασί?

Η ομάδα μας αποτελείται από 5 άτομα που ασχολούνται καθημερινά με το κρασί. Εγώ, είμαι οινολόγος και σύμβουλος οίνου, η Ιωάννα Παπαιωάννου ασχολείται με τις πωλήσεις κρασιού, ο Δημήτρης Γρουμπός είναι οινοχόος και σύμβουλος οίνου, ο Άγγελος Δαμουλιάνος είναι ιδιοκτήτης της Botilia και ο τέλος ο Νεκτάριος Κεφαλάς είναι ο ιδιοκτήτης της Fabrica de Vino.

Σε σχέση με το πρώτο festival είδατε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα Οινοποιεία στο να συμμετέχουν?

Ασφαλώς κι έχουν..με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι το 80% των οινοποιείων που ήρθαν πριν 3 χρόνια ήθελαν να συμμετάσχουν ξανά και παράλληλα αποφάσισαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα καινούργια οινοποιεία να δείξουν τη δουλειά τους μέσα από το φεστιβαλ μας!

Ευχαριστούμε πολύ την Φανή Κολάκη για τον χρόνο που μας αφιερώσε. Σας περιμένουμε όλους!!

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών