Pinot Noir κτήματος Αργυρίου με πιπεράτο φιλέτο - Wine Kingdom

Καλάθι

Pinot Noir κτήματος Αργυρίου με πιπεράτο φιλέτο

Ημερομηνία

7 Μαρτίου, 2017

Κατηγορία

Συνταγές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

 

Είναι φανερό πως αγαπάμε πολύ το κρασί. Αυτό που ίσως δεν είχαμε αναφέρει είναι ότι λατρεύουμετη μαγειρική!

Όπως το βλέπω, υπάρχουν δυο τρόποι που μπορεί να δουλέψει ένας συνδυασμός φαγητού με κρασί.Να αποφασίσεις το φαγητό και να διαλέξεις ένα κρασί που θα δένει αρμονικά ή να επιλέξεις το κρασί και να δημιουργήσεις γύρω του ένα πιάτο που θα ταιριάζει.

Εκείνη τη Κυριακή μας περίμενε υπομονετικά μια υπέροχη φιάλη Pinot Noir από την αγαπημένη μας φίλη Δέσποινα Αργυρίου. Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε με ποιον τρόπο κινηθήκαμε!

Το Pinot Noir του κτήματος Αργυρίου είναι ένα ερυθρό κρασί που λατρεύει τις πληθωρικές γεύσεις.Γεννημένο στο δροσερό κλίμα του Παρνασσού διαθέτει έντονα τα φρουτώδη στοιχεία βύσσινου, μαύρου κερασιού και αποξηραμένου δαμάσκηνου. Αποφασίσαμε ότι ένα πιπεράτο μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια θα ήταν εξαιρετικό ταίρι στις βελούδινες τανίνες και τη μαρμελαδένια επίγευση του.

Πιπεράτο μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα γάλακτος με μανιτάρια

Προετοιμασία 10’ – Μαγείρεμα 15’

Υλικά για 4 μερίδες

4 φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου (200 γραμ. περίπου)

2 κ.σ. λάδι

6 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια

40 γρ. βούτυρο

4 κ.σ κονιάκ

60 γρ. λευκό κρασί

130 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

400 γρ. λευκά μανιτάρια μικρά

Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

1. Αλείφουμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές με λάδι και τα πιέζουμε πάνω στους σπασμένους κόκκους πιπεριού ώστε κολλήσουν στο κρέας.

2. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο να ζεσταθεί καλά, λιώνουμε το βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές ανάλογα με την προτίμηση μας (5-8 λεπτά περίπου).

3. Ρίχνουμε το κονιάκ και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε ώστε να διατηρηθούν ζεστά.

4. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ομοίως 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί και αφήνουμε να πάρειμια βράση και να δέσει η σάλτσα.

5. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Απολαύσαμε τα φιλέτα πλάι σε βελούδινο πουρέ πατάτας.

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών