Οινοτουρισμός στην Τήνο - Wine Kingdom

Καλάθι

Οινοτουρισμός στην Τήνο

Ημερομηνία

28 Ιουλίου, 2021

Κατηγορία

Επίσκεψη

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vaptistis Winery

Το οινοποιείο βρίσκεται στο χωριό Μέση. Η ονομασία του χωριού Μέση προέρχεται από τη θέση του, το “Πεντόστρατο”, όπου συναντώνται οι πέντε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε όλες τις περιοχές της Τήνου. Παραδοσιακά υπήρξε αγροτικό χωριό και τα εύφορα χωράφια της καλλιεργούνται ακόμη.
Η καταγωγή και η αγάπη για το πανέμορφο νησί έδωσε το κίνητρο και την όρεξη στην οικογένεια του Vaptistis Winery να ασχοληθεί με τον αμπελώνα και να εξελίξει την παραγωγή του.
Από πεποίθηση, από επιλογή και από αγάπη γι’ αυτές χρησιμοποιούμε αποκλειστικά Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και μάλιστα μόνο εκείνες που διαπιστώσαμε ότι προσαρμόζονται τέλεια στις συνθήκες του νησιού μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22830 42155 και 6977979627

Βρείτε τα κρασιά εδώ

                         Τ-Οίνος

O Φαλατάδος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο (μετά τον Πύργο) χωριό της Τήνου. Από σχετικές ιστορικές αναφορές, φαίνεται ότι το χωριό υπήρχε ήδη από το 1400 µ.Χ. και το όνομά του προέρχεται από κυριώνυμο (οικογένεια Βαλατά) ή από τη λέξη φάλακα (= οχύρωμα, παρατηρητήριο).

Σε ένα τοπίο γεμάτο από διάσπαρτους γρανιτικούς βράχους, ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο παρόμοιο με 2-3 άλλα σε όλο τον κόσμο, μια προστατευόμενη για τη φυσική της ομορφιά περιοχή, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος και ο Gerard Margeon, οραματίστηκαν την αναβίωση του αμπελώνα που υπήρχε στην εποχή 6.000 χρόνια πριν. Η αειφόρος προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία του καλύτερου ελληνικού κρασιού στον κόσμο έγινε στόχος ζωής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2283041120 6980379334

Βρείτε τα κρασιά εδω

Volacus Wines

Οι αμπελώνες του βρίσκονται στη θέση Γάρδαρη κοντά στο χωριό Φαλατάδος σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τη Χώρα της Τήνου. Η περιοχή αυτή επιλέχθηκε διότι έχει μακρά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και είναι φημισμένη για το σταφύλι και τα κρασιά που παράγει.
Ο πρώτος αμπελώνας φυτεύθηκε το 2010 με την ποικιλία Μαλαγουζία και το 2016 πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη φύτευση με την κυκλαδίτικη ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο. Ο δεύτερος αμπελώνας φυτεύθηκε το 2015 αποκλειστικά με την ποικιλία Ασσύρτικο. Και οι δύο αμπελώνες είναι διαμορφωμένοι σε αναβαθμίδες σε μια περιοχή γεμάτη με στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους, τους επονομαζόμενους βώλακες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978485671

Βρείτε τα κρασιά εδώ

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών