Οινοτουρισμός στην Νότιο Πελοπόννησο - Wine Kingdom

Καλάθι

Οινοτουρισμός στην Νότιο Πελοπόννησο

Ημερομηνία

31 Ιουλίου, 2021

Κατηγορία

Επίσκεψη

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lacovino Winery

Το οινοποιείο της Lacovino είναι ένα πλήρως επισκέψιμο οινοποιείο και βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας του ποταμού Ευρώτα στο Βλαχιώτη Λακωνίας. Είναι μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα ειδικά σχεδιασμένη και εναρμονισμένη στο περιβάλλον.

Οι αμπελώνες της Lacovino αποτελούνται από πέντε διαφορετικά αμπελοτόπια.  Το έδαφος της Λακωνικής γης από την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα, στην μαγευτική Μονεμβασία και έως την άγρια ομορφιά της Μάνης χαρακτηρίζεται ποικιλόμορφο, αμμοαργιλώδη και αργιλοπηλώδη. Ο ήπιος χειμώνας και το ζεστό καλοκαίρι χαρακτηρίζουν το κλίμα της νότιας Λακωνίας μεσογειακό. Αυτό συμβάλλει στην άριστη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Η θαλάσσια αύρα που πνέει το καλοκαίρι τις μεσημεριανές ώρες από το αιγαίο πέλαγος και η βραδινή υγρασία δημιουργούν ένα μοναδικό terroir.

  • Βλαχιώτης – 230 51, Λακωνία 27350 42151 info@lacovino.gr
  • Βρείτε τα κρασιά εδώ

Monemvasia WineryTsimbidi

H Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στις Βελιές του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Η Μονεμβασιά με την ενδοχώρα της ήταν περίφημη από το παρελθόν όχι μόνον για την οχυρή της θέση και το ονομαστό της κάστρο αλλά και γιατί απετέλεσε το γενέθλιο τόπο του μυθικού κρασιού του «κάλλιστου οίνου» Μalvasia ο οποίος παραγόταν στην ευρύτερη περιοχή της και από την οποία πήρε και το όνομά του (Malvasia = Μονεμβασία στα Φράγκικα).

Ο οίνος Μονεμβασία-Malvasia από τον 12ο αιώνα και για πέντε αιώνες κυριάρχησε στις ξένες αγορές της Ανατολής και της Δύσης και απόχτησε τέτοια φήμη όσο κανένα κρασί στον κόσμο!

Βελίες-Μονεμβασία–23070,Λακωνία273205309info@malvasiawines.gr

Βρείτε τα κρασιά εδώ

Vatistas Winery

Το 1990 το μεράκι και η αγάπη του για το καλό κρασί τον ωθούν στην δημιουργία ενός μικρού παραδοσιακού οινοποιείου μέσα στους αμπελώνες όπου εμφιαλώνει τα πρώτα του κρασιά.

Από τότε μέχρι και σήμερα, με την κατάλληλη μέθοδο αμπελοκαλλιέργειας, και σκληρής δουλειάς, εξασφαλίζουμε την σοδειά εξαιρετικής ποιότητας.

Στους αμπελώνες που πλέον ξεπερνούν τα 400 στρέμματα, καλλιεργούνται ελληνικές και σπάνιες τοπικές ποικιλίες όπως η Κυδωνίτσα, ο Πετρουλιανός, το Ασπρούδι, η Θράψα, το Μαυρούδι, η Μονεμβασιά, το Σμυρνέικο, ο Ροδίτης, η Μαντηλαριά, καθώς και το Ασύρτικο, το Αηδάνι, το Αθήρι, το Αγιωργίτικο και η Μαλαγουζιά. Επίσης θα συναντήσουμε τις ευγενείς ξένες ποικιλίες Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet και Merlot.

  •  Λάχι Νεαπόλεως, 230 53 Λακωνία 210 895 1710
  • Βρείτε τα κρασιά εδω

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών