Το σινεμά λατρεύει την σαμπάνια - Wine Kingdom

Καλάθι

Το σινεμά λατρεύει την σαμπάνια

Ημερομηνία

15 Δεκεμβρίου, 2016

Κατηγορία

Επιλογές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Δεν υπάρχει καλύτερη δικαιολογία από τις γιορτές!

Ας είμαστε ειλικρινείς_ τουλάχιστον μεταξύ μας. Κάνεις ότι σου θέλεις, απολαμβάνεις ότι σου αρέσει γιατί πολύ απλά είναι Χριστούγεννα! Και μετά, βλέπουμε. Εμείς πάντως σε αυτή τη κατηγορία ανήκουμε και δε φοβάμαι να το δηλώσω δίχως φόβο ή πάθος.

Η μαγική λέξη του Δεκέμβρη είναι μια και μοναδική. Σαμπάνια.

Σαμπάνια, αφρώδη, φυσαλίδες. Τα λατρεύω. Πάντα αναζητώ καινούργιες αφορμές να την απολαύσω μόνη της ή με παρέα μικρών ευφάνταστων ορεκτικών, ποτέ όμως δεν δίνονται τόσες πολλές όσες τις ημέρες των γιορτών. Δεν άργησα να παρατηρήσω ότι δεν την αγαπώ μόνο εγώ, αλλά και ο διεθνής κινηματογράφος.

Δεν ξέρω αν είστε και εσείς από εκείνους που μόλις δουν κρασί στην τηλεόραση προσπαθούν να καταλάβουν ποιο είναι, σε εμάς πάντως συμβαίνει λίγο μηχανικά.

1. Casablanca (1942)

 

2. The Seven Year Itch (1955)

3. An Affair to Remember (1957)

 

4. Breakfast at Tiffany’s (1961)

Η Audrey Hepburn είναι η Holly Golightly στην αξέχαστη ταινία Breakfast at Tiffany’s που βλέπουμε με άνεση ξανά και ξανά. Μια ένθερμη οπαδός της γαλλικής σαμπάνιας, τόσο πολύ που συχνά θα τη δούμε να απολαμβάνει ένα ποτήρι πριν από το πρωινό.

5. James Bond

Και όμως, ο πράκτορας 007 δεν απολαμβάνει μονάχα martini-shaken-not-stirred. Όταν δεν παρέχει τις υπηρεσίες του στην Αγγλία βρίσκει τη κατάλληλη στιγμή και συνήθως τη σωστή παρέα για μερικά ποτηράκια από την αγαπημένη του σαμπάνια.

6. Sex and the city

7. Pretty Woman (1970)

Οι δρόμοι των Edward Lewis και της Vivian Ward θα συναντηθούν σε μια σύγχρονη έκδοση της σταχτοπούτας. Εκτός από το αγαπημένο και κλασικό πλέον «Oh, Pretty Woman» του Roy Orbison που μπορώ εύκολα να τραγουδήσω ανά πάσα στιγμή, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή με τις φράουλες και τη σαμπάνια;

Pretty woman, walking down the street

Pretty woman, the kind I like to meet

Pretty woman

I don’t believe you, you’re not the truth

No one could look as good as you

Οκ, επανέρχομαι!

8. The Great Gatsby (2013)

Αδύνατον να φανταστούμε ότι η σαμπάνια θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη ταινία. Ο Gatsby άλλωστε είναι ένθερμος υποστηρικτής της. Το πολυτελές αρχοντικό του εκατομμυριούχου φιλοξενεί λαμπερά πάρτι κάθε Σάββατο βράδυ με σιντριβάνια πυραμίδες από ποτήρια σαμπάνιας.

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών