Τι κρασί να πιείς το Πάσχα - Wine Kingdom

Καλάθι

Τι κρασί να πιείς το Πάσχα

Ημερομηνία

13 Απριλίου, 2020

Κατηγορία

Επιλογές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tο φετινό Πάσχα θα είναι για όλους μας εντελώς πρωτόγνωρο το πώς θα το περάσουμε. Όλοι μας θα αφήναμε το κλεινόν άστυ και θα φεύγαμε για την εξοχή. Δεν μας πτοεί καθόλου όμως και εδώ που θα μείνουμε καλά θα περάσουμε.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας θα μαγειρέψουμε για το Πασχαλινό τραπέζι.Ορίστε μερικές γρήγορες ιδέες για να ξέρεις ποια φιάλη πρέπει να προσφέρεις ή να ανοίξεις ανάλογα με το κρέας που θα φτιάξεις

Χοιρινό

Κρασιά: Λημνίο, Merlot, Μαυρούδι

Τι περιμένουμε: Μέτριο σώμα, στρογγυλές μαλακές τανίνες, λεπτή οξύτητα, φρουτώδη γεύση και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων.

Λατρεύουμε τα κόκκινα και υπάρχουν μερικές εξαιρετικές ποικιλίες που θα ταιριάξουν υπέροχα με το χοιρινό. Δεν θέλεις να το παρακάνεις και να επιλέξεις ένα τανικό και στυφό ερυθρό, καθώς θα καλύψει τη γεύση και τα αρώματα του πιάτου. Προτίμησε ένα ζωηρό Λημνίο ή Merlot που διαθέτουν τη προσωπικότητα και μπρίο ή σκέψου ελληνικά και απόλαυσε ένα Μαυρούδι

Κοτόπουλο

Κρασιά: Chardonnay, Ασύρτικο Ξινόμαυρο Μαλαγουζιά,   Μαυροδάφνη

Τι περιμένουμε: Mέτριο σώμα, οξύτητα, τραγανή φρεσκάδα για λευκό κρασί ή Μέτριο σώμα, μαλακές τανίνες, φρουτώδη γεύση για κόκκινο.

Εδώ παίζεις μπάλα ανάλογα με τα γούστα σου και διαλέγεις ανάμεσα σε λευκό ή κόκκινο με ευκολία. Φρέσκα ελαφριά κόκκινα που δεν έχουν περάσει από βαρέλι, θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο των υποστηρικτών του ερυθρού κρασιού. Καλή επιλογή μοιάζει ή ξηρή Μαυροδάφνη, χάρη στη φινετσάτη παλέτα κόκκινων φρούτων και τη βελούδινη γεύση τους. Από λευκά βλέπουμε Chardonnay ή blend Ασύρτικου Ξινόμαυρο και Μαλαγουζιάς που διαθέτουν ένταση, τραγανή οξύτητα και μοναδική μύτη.

Αρνάκι 

Κρασιά: Cabernet Sauvignon, Negoska, Tempranillo, Ξινόμαυρο, SyrahΑγιωργίτικο Petit Verdot Tannat 

Τι περιμένουμε: Μεσαίο + σώμα, τανίνες, καλή οξύτητα

Ψητό ή στο φούρνο, όπως και αν μαγειρευτεί, δεν παίζει να το χάσεις και δεν γίνεται να πάει κάτι στραβά με το κόκκινο κρασί που θα επιλέξεις. Το γαλλικό Cabernet Sauvignon αλλά και με Negoska, θα είναι για σένα μια αληθινή ιστορία αγάπης. Το γεμάτο του σώμα και οι καλού όγκου τανίνες θα μαλακώσουν τη γεύση του κρέατος. Επίσης, σκέψου ισπανικά με ένα πληθωρικό Tempranillo ή πίσω στα δικά μας,  από ενα blend Αγιωργίτικο Petit Verdot Tannat ή βαρελάτο Ξινόμαυρο.

Γλυκό

Κρασιά: Ημιαφρώδη ημίγλυκο

Οι φυσαλίδες είναι ο λόγος που μονίμως αναζητούμε μια αφορμή για να ανοίξουμε τη φιάλη (αν και έχω καταλήξει ότι δεν χρειαζόμαστε κάποια). Σερβίρετε ως απεριτίφ όταν φτάνουν οι καλεσμένοι ή παρέα με το επιδόρπιο, ίσως μια λαχταριστή lemon pie.

Έχεις νιώσει ποτέ εγκλωβισμένος σε λάθος εποχή; Ότι βρίσκεσαι ίσως σε λάθος χωροχρόνο; Εγώ λοιπόν νομίζω είμαι. Ονειροπόλος και ενθουσιώδης εκ φύσεως, γιατί οι καλύτερες μέρες μας δεν έχουν έρθει ακόμα. Δεν υπάκουσα ποτέ στη φράση «Μη μιλάς σε αγνώστους» και δεν μπορώ να με φανταστώ να μην περιστοιχίζομαι από κόσμο. Επίσης, έχω αποφασίσει ότι δεν υπάρχει κοινωνικά αποδεκτή ώρα για να ξεκινήσει να πίνεις κανείς. Με όπλα ένα βοτανικό Sauvignon Blanc, το πλούσιο Gewurztraminer ή ένα ποτήρι σπιρτόζικο Μοσχόμαυρο μπορώ να αντιμετωπίσω τα πάντα!

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών