Καλάθι

Θυμόμαστε την επίσκεψή μας στα ΒορΟινά

Ημερομηνία

16 Νοεμβρίου, 2016

Κατηγορία

Επιλογές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Καθώς τα ΒορΟινά είχαν έρθει στην Αθήνα το χειμώνα που μας πέρασε, αποφασίσαμε να ανταλλάξουμε επισκέψεις και να βρεθούμε αυτή τη φορά εμείς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την εκδήλωση των κρασιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να πάρουμε την απόφαση μιας νέας εκδρομής, αν και η αφορμή να επισκεφτούμε την συμπρωτεύουσα είναι μια σταθερά ενδιαφέρουσα ιδέα. Πρέπει να ομολογήσω ότι θα ήθελα να είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας για «τουρισμό» και γαστρονομικές ανακαλύψεις, αλλά εφόσον το πρόγραμμα δεν μας το επέτρεψε δώσαμε τη γλυκιά υπόσχεση επιστροφής.

Φτάσαμε μερικές ώρες νωρίτερα και είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε κατά μήκος του λιμανιού ξεκινώντας από την περίφημη πλατεία Αριστοτέλους. Πριν κάνουμε στάση για φαγητό διασχίσαμε τις ανοιχτές ακόμα πύλες της προβλήτας όπου οι εργασίες για την εκδήλωση είχαν ξεκινήσει, πετυχαίνοντας να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες από τα παρασκήνια για το αρχείο μας!

Μετά από λίγες ώρες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρισκόταν ήδη σε πυρετό κρασιού! Με το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών ανά χείρας ξεκινήσαμε την περιήγηση μας ανάμεσα στον κόσμο που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται, για να δοκιμάσουμε τοπικές και διεθνείς ποικιλίες από νέες και παλιές σοδειές, ενώ το ενδιαφέρον μας κέρδισαν οι αρκετές πρωτοεμφανιζόμενες ετικέτες. Οι ετικέτες του κτήματος Κατώγι Αβέρωφ είναι σε όλους μας λίγο πολύ γνωστές. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν το Ίνιμα, ένα πάντρεμα των ποικιλιών Ασύρτικο και Αθήρι. Λεμονάτα αρώματα συνδυάζονται με την απαλή γεύση εσπεριδοειδών για να συμπληρώσουν ένα κρασί με οξύτητα και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Στο οινοποιείο Kitrvs είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο μέλλον, δοκιμάζοντας τη Μαλαγουζιά της τρέχουσας χρονιάς, που βρίσκεται βέβαια ακόμα στα σκαριά και οινοποιείται σε τσιμεντένια δεξαμενή. Τα καλά λόγια που είχαμε ακούσει βρήκαν ανταπόκριση απολαμβάνοντας το Syrah 2013, ένα κρασί με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και έντονη παρουσία μπαχαρικών, βελούδινη αίσθηση από πιπέρι, γαρίφαλλο και κανέλα. Κλείσαμε την επίσκεψη μας στο περίπτερο προσθέτοντας στο ποτηράκι μας λίγο από το πειραματικό Αλιάνικο 2012, μια ιταλική ποικιλία με ισορροπημένη γεύση. Με το κτήμα Γκλίναβου παίξαμε στα λευκά, Traminer αλλά και αγαπημένη τοπική Ντεμπίνα στις δυο εκδόσεις της με και χωρίς βαρέλι. Τέλος, αγαπήσαμε το ολοκαίνουργιο ροζέ ημίξηρο του κτήματος Claudia Papayanni, σε απαλούς τόνους ροδάκινου και γλυκιά επίγευση με νότες φράουλας και λουκουμιού.

Πολύ σύντομα θα βρείτε τις επιλογές μας και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών