Οινογνωσία καλοκαιρινής νυκτός! - Wine Kingdom

Καλάθι

Οινογνωσία καλοκαιρινής νυκτός!

Ημερομηνία

7 Ιουλίου, 2016

Κατηγορία

Οινογνωσία

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Καθώς η καλοκαιρινή μας κλεψύδρα βρίσκεται ήδη στη μέση της, μια ιδέα τριγύριζε έντονα στο μυαλό μας. Τα σαββατοκύριακα όχι μόνο δεν ήταν αρκετά, αλλά είχαν μειωθεί επικίνδυνα! Έπρεπε λοιπόν, να γεμίσουμε και την υπόλοιπη εβδομάδα μας με έντονες στιγμές στις ζωηρές αποχρώσεις και στα ταξιδιάρικα αρώματα του κρασιού. Μονάχα έτσι θα μπορούσαμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και ίσως δραστήριοι!

imgp7017

Για την ομάδα μας, η Πέμπτη 7 Ιουλίου, θα ήταν η πρώτη μας παρουσίαση. Ευτυχώς, είχαμε διαλέξει εξαιρετική παρέα και η όλη διαδικασία της οργάνωσης κύλησε για εμάς εκπληκτικά ευχάριστα. Στο ζεστό χώρο του Bobo Winebar, βρήκαμε ότι ακριβώς ψάχναμε. Τέσσερις φίλοι έχουν δημιουργήσει ένα νέο οινικό στέκι με μποέμ νότες και γευστικά μεζεδάκια απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Για αυτό το οινικό μας ντεμπούτο, θα μας συνόδευε ο καλός μας φίλος Σίμος Λαντίδης με ορισμένα από τα αγαπημένα μας κρασιά.

Και κάπως έτσι η βραδιά μας ξεκίνησε, παρέα με λίγο άγχος και μια μικρή έγνοια, μήπως και είχαμε ξεχάσει κάτι χρήσιμο πίσω.imgp6896_1

Η οινογνωσία μας άρχισε φυσικά με τα λευκά. Είχαμε επιλέξει Μοσχοφίλερο, Chardonnay και τη Μικρή Κιβωτό του κτήματος, ένα καλοδουλεμένο πάντρεμα Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.

Σε αποχρώσεις του ροζέ, στα ποτήρια μας σερβιρίστηκε το Ροδόχρους, γεννημένο από την περίφημη ποικιλία Cabernet Sauvignon.

Τέλος, ακολούθησαν δυο ερυθρές επιλογές η Νεμέα 2014, μια οινοποίηση από Αγιωργίτικο και η κόκκινη Μικρή Κιβωτός 2013 από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο σε ισάξια ποσοστά.

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν στη παρέα μας!

Μπορείτε να βρείτε όλες τις παραπάνω ποικιλίες του κτήματος Λαντίδη πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών