Καλάθι

O απόλυτος οδηγός για να επιλέξεις κρασιά στο πάρτυ σου

Ημερομηνία

18 Σεπτεμβρίου, 2017

Κατηγορία

Επιλογές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Το δικό μου ιδανικό πάρτυ δεν είναι καθόλου αυτό που σκεφτόμουν ως ιδανικό στα είκοσι. Βασικά απέχει παρασάγγας. Πιστεύω όμως ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου πως υπάρχουν ορισμένα μυστικά επιτυχίας που παραμένουν ο σταθερός συντελεστής κάθε εκδήλωσης όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν αλλάξουν τα γούστα μας.

Παρέα, μουσική & ποτό!

Και ενώ για τα δυο πρώτα είσαι μόνος σου, μπορώ να ρίξω μερικές ιδέες για το τελευταίο.

Σκέψου τους καλεσμένους σου

Η φιλοσοφία είναι ίδια με εκείνη που ακολουθείς όταν αγοράζεις ένα δώρο για κάποιο φίλο σου. Το θέμα είναι να αρέσει σε εκείνον και όχι σε εσένα! Σε ένα πάρτυ καλύτερα να αφήσεις απέξω εκλεκτές φιάλες που φυλάς στη κάβα σου για χρόνια ή κρασιά στιφά, με ιδιαίτερη γεύση και αρώματα που ενδεχομένως να κατηγοριοποιηθούν ως περίεργα από έναν μη-ειδικό. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα εκτιμηθούν όσο θα ήθελες και είναι κρίμα. Είναι προτιμότερο να διαλέξεις κρασιά & ποικιλίες που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα γούστα της πλειονότητας των συμμετεχόντων.

Συνδυασμός με φαγητό

Τραπέζι με καθιστό φαγητό, μπουφέ με διάφορα μεζεδάκια ή απλά μερικά διάσπαρτα μπολάκια με λιχουδιές; Ότι και αν ετοιμάζεις, επέλεξε κρασιά γευστικά, αρωματικά και φρουτώδη που ως καλοί παρτενέρ θα συνδυαστούν εύκολα με ένα ευρύ φάσμα γαστρονομικών αποκαλύψεων.

Δες μερικές προτεινόμενες συνταγές:

Οικονομία

Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές. Ειδικά εάν τα νούμερα υποδεικνύουν ότι θα χρειαστείς αρκετές φιάλες. Η καλή σχέση ποιότητας τιμής είναι το κλειδί. Αναζήτησε ποιοτικά κρασιά σε χαμηλές τιμές για να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού.

Το πάρτυ συνεχίζεται

Τα λευκά βρίσκονται πάντα στη κορυφή των προτιμήσεων μας, με τα ροζέ να ακολουθούν δυναμικά καθώς ταιριάζουν σχεδόν με ότι πιάτο και αν βάλεις δίπλα τους. Οι καλεσμένοι επικοινωνούν και αναμειγνύονται πίνοντας εύκολα αρκετά ποτηράκια καθώς είναι δροσερά και τραγανά. Αυτό ακριβώς που ήθελες. Είναι κρασιά που θα κρατήσουν τη ψυχή του πάρτυ ζωηρή για ώρα!

Εάν επιθυμείς να προσθέσεις κάποιο ερυθρό, μην το σκέφτεσαι υπερβολικά. Ένα φρουτώδες γευστικό κόκκινο, με μέτριες στρογγυλές τανίνες θα κάνει θραύση και δεν θα απαιτήσει ένα βαρύ μπαχαρώδες πιάτο για να εξισορροπήσει τον όγκου του.

Μερικές επιλογές μας που πρέπει να δοκιμάσεις:

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών