Αν μπορούσα να φτιάξω μια πυραμίδα με τις καταχρήσεις από την κατά τα άλλα προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή μας – υπαρκτή όσο και οι ροζ ιπτάμενοι ελέφαντες – θα πρέπει να είχε το μέγεθος της Πυραμίδας του Χέοπα. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες που διεξήχθησαν την κουζίνα μου επί αρκετά συναπτά έτη απέδειξαν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος πειρασμός από τα ζυμαρικά. Βασικά είναι ο Απόλυτος Πειρασμός!
Ίσως φταίει το γεγονός ότι ποτέ δεν μπορώ να υπολογίσω σωστά τη ποσότητα μακαρονιών που πρέπει να βράσω και πάντα καταλήγω με το λιγότερο ένα «ανεπιθύμητο» πιάτο που περιμένει υπομονετικά τη σειρά του για θυσία. Ίσως από την άλλη να είχα κάποια μακρινή συγγένεια με τον Ακάκιο. Το σίγουρο πάντως είναι πως υπάρχουν πολλοί ακόμα σαν εμένα εκεί έξω και αν καταφέρναμε να συναντηθούμε σε ένα τύπου Ανώνυμοι Μακαρονάδες Συνέδριο, θα γινόταν χαλασμός!
Η Ερμιόνη ικανοποίησε με το παραπάνω το μικρό τερατάκι που κρύβουμε μέσα μας, δημιουργώντας δυο υπέροχες μακαρονάδες, μιας και δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια της άρεσε περισσότερο. Μυρωδικά πολύχρωμα λαχανικά παντρεμένα με λιπαρά νόστιμα συστατικά και την πάντα απαραίτητη παρμεζάνα. Μιας και το καλοκαιράκι θέλει κάτι δροσιστικό και αρωματικό, βάζουμε στο πλάι τη Πυραμίδα από το σαμιώτικο οινοποιείο Βακάκη από Μαύρο & Λευκό Μοσχάτο. Πραγματικό πάρτυ αρωμάτων και γεύσεων στο πιάτο & στο ποτήρι σου!
Πιάσε το κουτάλι και διάλεξε εκείνη που σου αρέσει περισσότερο, ή και τις δυο όπως εμείς!
Μακαρονάδα με κολοκυθάκι, ντοματίνια και μπέικον
Μερίδες: 2
Υλικά:
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
30 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
200-250 γραμμ. μακαρόνια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και μαγειρεύουμε για 12-14’, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4’ ακόμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον για 3-4’ μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε σε 2 βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Μακαρονάδα με πολύχρωμες πιπεριές και λουκάνικα
Μερίδες: 2
Υλικά:
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
30 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
200-250 γραμμ. μακαρόνια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και μαγειρεύουμε για 10’, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5’ ακόμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τα λουκάνικα, το γιαούρτι, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε σε 2 βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.