Le Miel du Soleil: υπέροχο γλυκό κρασί από την Κάλυμνο - Wine Kingdom

Καλάθι

Le Miel du Soleil: υπέροχο γλυκό κρασί από την Κάλυμνο

Ημερομηνία

11 Απριλίου, 2017

Κατηγορία

Επιλογές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές ο προορισμός είναι άγνωστός και εκείνο που τελικά έχει σημασία είναι το ταξίδι. Οι μικρές στιγμές που αν τις συγκεντρώσεις όλες μαζί δημιουργούν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία όπου θα φυλαχτεί στη μνήμη σου για εκείνες τις ώρες που έχεις ανάγκη να χαμογελάσεις. Ίσως αυτό που τελικά σου μένει δεν είναι η ίδια η Ιθάκη, αλλά το ταξίδι για κεί;
Αυτό πάντως συμβαίνει με το νέο αστεράκι που ακούει στο όνομα, le miel du soleil.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παραμύθι, από εκείνα που οι ήρωες θα ξεκινήσουν σε μακρινό σημείο του βασιλείου, θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους και θα μπουν άθελα τους σε μια ρότα που πάντοτε ήταν γεννημένοι να ακολουθήσουν.

Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, στην εντυπωσιακή και καταπράσινη κοιλάδα του Βαθύ η Ειρήνη Μάρακα διέθετε όλη της την αγάπη στο γλυκό και λιαστό ερυθρό κρασί της. Είχαν περάσει κάποια χρόνια, όμως το κρασί αυτό δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει πέρα από τα άκρα του νησιού, αν και το ήθελε πάρα πολύ.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το le miel du soleil – το μέλι του ήλιου. Χρησιμοποιήθηκε νέα φιάλη, σχεδιάστηκε νέα ετικέτα που μοιάζει να απεικονίζει τις διάσημες για αναρρίχηση κορυφές της Καλύμνου. Ένα υπέροχο φρεσκάρισμα, το μέσα δένει υπέροχα πλέον με το έξω.

Το υπέροχο περιεχόμενο του βέβαια μένει το ίδιο μεθυστικό. Φωτεινή κεχριμπαρένια απόχρωση στο ποτήρι συνοδεύεται από εντυπωσιακά αρώματα καραμέλας, σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων και λεπτές νότες από φρούτα, πορτοκαλιού και δαμάσκηνου. Αφού φυλάξεις δυο λεπτά για να απολαύσεις την αρωματική στιγμή θα δοκιμάσεις ένα κρασί με πλούσια γεύση και κομψά ισορροπημένη γλυκύτητα που δεν λιγώνει στο στόμα. Η παρουσία της σταφίδας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και παραμένει με μεγάλη διάρκεια στην επίγευση.

Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται τοπικές ποικιλίες των Δωδεκανήσων, που λιάζονται όπως θέλει η παράδοση και τελικά δημιουργούν το παραμυθένιο φυσικό γλυκό κρασί. Η παρουσία του βαρελιού δεν είναι απαραίτητη, μιας και ο πληθωρικός του χαρακτήρας, τα αρώματα και η γεύση του είναι καλοδουλεμένα και έτοιμα να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Πανεύκολο στα ταιριάσματα, μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Για το le miel du soleil θα επιλέξεις κινέζικη, ταϊλανδέζικη ή αραβική κουζίνα, χοιρινό με κυδώνια και λαχταριστούς λαχανοντολμάδες.

Αν η καρδιά σου χτυπάει για γλυκό, κρέμα καραμελέ, κρέμ μπρουλέ, μους λευκής σοκολάτας ή ακόμα καραμελωμένη μηλόπιτα. Ιδανικό απεριτίφ, ίσως παρέα με αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, μαλακά τυριά (καμαμπέρ) ή γλυκές γραβιέρες.

Τόλμησε να το χρησιμοποιήσεις ως βάση και δημιούργησε αξέχαστα cocktails!

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο προορισμός για το νέο «le miel du soleil», ξέρουμε όμως πως το ταξίδι του θα είναι υπέροχο!

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών