Γευστικό ταίρι για τα αφρώδη κρασιά - Wine Kingdom

Καλάθι

Γευστικό ταίρι για τα αφρώδη κρασιά

Ημερομηνία

22 Δεκεμβρίου, 2016

Κατηγορία

Συνταγές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Η αγάπη μας για τα αφρώδη κρασιά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σαν ένα αξίωμα. Για αυτό, θα πρέπει να θεωρείται ορθή δίχως να χρειάζεται απόδειξη.

Πρέπει να σας πω πως η ζωή για ένα αφρώδες δεν είναι καθόλου εύκολη. Μια θέση στο οινικό στερέωμα, σημαίνει πως θα πρέπει να πείσει το κοινό για πράγματα που ένα λευκό ή κόκκινο κρασί δε θα σκότιζε καθόλου το κεφάλι του. Όπως για παράδειγμα ότι δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι ποιοτικό και αξιόλογο. Και κάπου εδώ, αναρωτιέμαι. Δεν είναι κρίμα κάτι τόσο φινετσάτο και παιχνιδιάρικο να το απολαμβάνουμε μια φορά το χρόνο σε κάποιο ρεβεγιόν;

Συνεχίζοντας σε ένα μαθηματικό ντελίριο, ας υποθέσουμε για λίγο ότι ο συνδυασμός που θα οδηγήσει στην απόλαυση μας είναι ο άγνωστος Χ.

Χ = Υ + W

Έχοντας ως δεδομένο Y, το αγαπημένο μας αφρώδες κρασί, προσπαθούμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για γευστικούς παρτενέρ. Άλλωστε είναι Χριστούγεννα και κανείς δεν θέλει να περάσει μόνος του τις γιορτές. Γιατί να θέλει το αφρώδες μας;

Deus + Τάρτα λεμονιού

Στο Deus αρέσουν πολύ τα λευκά επιδόρπια, οι κρέμες και τα φρούτα. Το φίνο ημιαφρώδες ημίγλυκο από την οινοποιία Cavino θα σας θυμίσει έντονα το δημοφιλές Moscato d’ Asti. Ο Σιδερίτης, με πιο νευρικό χαρακτήρα, συνδυάζεται όμορφα με το Μοσχάτο. Το αποτέλεσμα; Όμορφα αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου βερίκοκου, άνθη από εσπεριδοειδή και νότες γιασεμιού. Το δοκιμάσαμε με μια δροσερή τάρτα λεμονιού που θα ταιριάξει υπέροχα με τις διακριτικές φυσαλίδες και την απαλή γλυκύτητα.

Moscato Bianco + Πλατό τυριών

Για το Moscato Bianco επιλέξαμε λευκά μαλακά τυριά, όπως μανούρι και ανθότυρο. Η γεύση τους είναι απαλή και διακριτική, ότι ακριβώς χρειάζεται το καινούργιο ημίγλυκο και ημιαφρώδες της Limnos Organic Wines. Μην φοβηθείς το πάντρεμα των γεύσεων. Μπορούμε να συνδυάσουμε με άνεση γεύσεις παρόμοιες ή αντίθετες κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Δημιούργησε ένα εύκολο και γρήγορο παλτό που θα σου λύσει τα χέρια και θα κρατήσει τη συντροφιά ζωηρή για ώρα.

Moscato Rosato + Σου με κρέμα και φράουλες

Το Moscato Rosato ονειρεύεται ελαφριά επιδόρπια με κρέμα και φρούτα. Όπως ίσως και εγώ, για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Ξεφεύγοντας για λίγο από την κλασική επιλογή της τάρτας με τα κομματάκια ανανά – ακτινίδιου, διαλέξαμε ένα απολαυστικό σου με κρέμα και φράουλες. Η δροσερή γεύση του γλυκού διατηρεί την αίσθηση της φράουλας που υπάρχει έντονα στα φινετσάτα αρώματα του Moscato Rosato, δημιουργώντας ένα ταίρι γεννημένο στο παράδεισο! 

Edenia + Μπρουσκέτες σολομού ή κριτσίνια με προσούτο

Η ροζέ Edenia της οικογένειας Τσιλιλή είναι πραγματικός θησαυρός. Η λαμπερή τριανταφυλλένια απόχρωση δημιουργεί τις καλύτερες βάσεις, μέχρι να ακολουθήσει η ζουμερή και πλούσια γεύση του. Ο καλύτερος φίλος της Edenia θα μπορούσε να είναι το προσούτο. Δημιουργήσαμε πανεύκολα μπαστουνάκια από κριτσίνια, τυλίγοντας σε μια τους άκρη φύλλα από προσούτο. Θα μπορούσαν να είναι μέρος μιας πολύχρωμης πιατέλας με τυριά και αλλαντικά. Σε μια ακόμα εμφάνιση υποδεχόμαστε τους φίλους μας με μπρουσκέτες. Επιλέξαμε ψωμάκια τύπου ζέας και τα ψήσαμε ελαφρά για να είναι πιο τραγανά. Τοποθετήσαμε μια λεπτή στρώση από μανούρι και ένα ρολάκι σολομού. Ο άνηθος θα προσθέσει χρώμα στο σύνολο και θα προσφέρει έναν υπέροχο γευστικό επίλογο.

Yliana + Σαλάτα

Η νεοφερμένη Yliana του κτήματος Πόρτο Καρράς έχει ήδη καταφέρει να μας μαγέψει παρά τη σύντομη διαδρομή της στα οινικά δρώμενα. Ίσως μου πείτε βέβαια πως δεν θέλουμε και πολύ για να ξεμυαλιστούμε, και θα έχετε δίκιο. Μια δροσερή σαλάτα από σπανάκι, ρόκα και παρμεζάνα διαλέξαμε ως γευστικό παρτενέρ για τον ξηρό αφρώδη από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Λημνιό. Τελικά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό και προσθέσαμε λεπτές φέτες αχλαδιού και ένα μείγμα από σταφίδες και κουκουνάρια.

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών