Φάμπρικα Σύρου & πλατό με τυριά από την Ερμιόνη - Wine Kingdom

Καλάθι

Φάμπρικα Σύρου & πλατό με τυριά από την Ερμιόνη

Ημερομηνία

21 Δεκεμβρίου, 2016

Κατηγορία

Συνταγές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Ενδεχομένως να ακούγεται κάπως κλισέ. Πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να πω ή να γράψω και να περιγράφει επάξια το νέο μας εγχείρημα. Με γιορτινή διάθεση και ζωηρά χρώματα να ξεπηδούν από τις φωτογραφίες, ειλικρινά εύχομαι να είχα ένα τώρα μπροστά μου!

Πάντα θεωρούσα τα πλατό ένα κρυφό άσσο στο μανίκι. Είναι ο μπαλαντέρ που χρειάζεσαι σε ένα γιορτινό τραπέζι, ή σε ένα απλό βράδυ με φίλους και το αγαπημένο σου κρασί. Είναι ιδανικό για τσιμπολογήματα, αλλά ίσως έχει κατακτήσει τη καρδιά μας γιατί η προετοιμασία του είναι πραγματικά γρήγορη ενώ ταυτόχρονα παραμένει απολαυστικό τόσο στο βλέμμα όσο και στη κοιλίτσα μας.

Ακόμα και αν η μαγειρική δεν ανήκει στη μεγάλη, το δίχως άλλο, λίστα με τα ταλέντα σου, ένα πλατό με τυριά είναι πραγματικά εύκολο στην προετοιμασία. Μπορεί να σερβιριστεί ξανά και ξανά, αλλάζοντας λίγο τα υλικά, τα τυράκια, προσθέτοντας και αφαιρώντας, δημιουργώντας κάθε φορά κάτι καινούργιο.

Η σάλτσα βατόμουρων της Ερμιόνης είναι πραγματική αποκάλυψη- όχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο. Εάν μοιάζουμε έστω και λίγο, θα τη λατρέψεις και θα αναζητάς αφορμές για να μπορέσεις να τη δοκιμάσεις και πάλι.

Συνδυάσαμε το πλατό με τα τυράκια και τις λιχουδιές μας, με τη Φάμπρικα, ένα υπέροχο δροσερό λευκό από το Οινοποιείο Σύρου. Θα μπορούσε να είναι το ιδανικό κρασί για να έχετε πάντα στη κάβα σας, καθώς μπορεί να καλύψει με άνεση τα γούστα ακόμα και του πλέον απαιτητικού ουρανίσκου. Η Φάμπρικα κρύβει ένα υπέροχο μυστικό, έχει γεννηθεί από τις γηγενείς ποικιλίες Μονεμβάσια και λευκή Κουντούρα! Η μεταλλική του γεύση, οι απαλές λεμονάτες νότες και καλή του οξύτητα, κάνουν μια πληθώρα από γευστικά μεζεδάκια να διεκδικήσουν μια θέση στο πλάι της.

Κερδίζοντας χρόνο από τις πολύπλοκες προετοιμασίες, το μόνο που απομένει είναι να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά!

Για τη σάλτσα βατόμουρων:

300 γραμμ. κατεψυγμένα βατόμουρα

100 γραμμ. ζάχαρη

160 γραμμ. μέλι

100 γραμμ. νερό

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20-30’ μέχρι να «δέσει» και να μείνει με ελάχιστα υγρά.

Δεν παραλείπουμε να την ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Για το πλατό θα χρειαστούμε:

3-4 διαφορετικά τυριά της αρεσκείας μας (χρησιμοποίησα μπρι, ροκφόρ και κασέρι)

αποξηραμένα βερίκοκα

αποξηραμένα cranberries

καρύδια

ελιές γεμιστές με πιπεριά

ντοματίνια

κράκερ, pretzel, κριτσίνια

σάλτσα βατόμουρων

Εκτέλεση:

Τακτοποιούμε όλα τα υλικά σε ένα δίσκο ή επιφάνεια κοπής και σερβίρουμε.

Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με την Φάμπρικα από το Οινοποιείο Σύρος χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά

Διαβάστε επίσης

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών