Και όμως ακόμα και αν κάποια στιγμή σου φαινόταν τόσο μακρινό, έφτασε η περίοδος όπου οι διακοπές δεν είναι μονάχα μια λέξη αλλά πραγματικότητα! Τα κλεφτά σαββατοκύριακα σε αλμυρές αμμουδιές αφήνουν τις λαμπερές ακτίνες της ανεμελιάς να εισχωρήσουν στις καθημερινές μας και να μας παρασύρουν σε σκέψεις φτιαγμένες από δροσερά μακροβούτια.
Και κάπου εκεί το μυαλό σου ταξιδεύει αλλού.
Να πάρω μαζί μου το αντηλιακό
Να βρω που έκρυψα τις ρακέτες
Να συγκεντρώσω τα βιβλία που θέλω να διαβάσω
Όπου και αν σε βρίσκει η νέα μας συνταγή, θα την απολαύσεις αφάνταστα καθώς είναι απλή και ελαφριά – ότι πρέπει για καλοκαιρινά μαγειρέματα – με υλικά που εύκολα θα βρεις. Η Ερμιόνη μάντεψε σωστά πως το κοτόπουλο είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά για τις θερμές ημέρες, ειδικά όταν συνδυάζεται με λαχανικά που προσφέρουν γενναίες δόσεις φρεσκάδας. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά λαχταριστές από μόνες τους για να σε πείσουν πως πρέπει να το δοκιμάσεις!
Από την κάβα μας διαλέξαμε τη λαμπερή χρυσή λευκή Λυκόπετρα του κτήματος Χαραλαμπόγλου, γεννημένη από τις αγαπημένες ποικιλίες Chardonnay & Μαλαγουζιά. Το βιολογικό κρασί των Σερρών μόλις απέκτησε ολοκαίνουργια κομψή εμφάνιση και πλέον έχει όλο το πακέτο! Αρώματα τροπικών φρούτων μάνγκο & ανανά, ισορροπημένη τονισμένη οξύτητα, δροσιστική γεύση με κρεμώδη υφή. Ότι ακριβώς χρειάζεσαι για τις διακοπές σου!
Υλικά
Μερίδες: 6
6 φιλέτα κοτόπουλο
1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι
1κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
120 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φιλέτα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40’. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’.
- Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και λίγο πιπέρι.
- Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα πάνω από τα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα ντομάτας και βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.