Καλάθι

3 ροζέ κρασιά που αγαπήσαμε φέτος το καλοκαίρι

Ημερομηνία

26 Σεπτεμβρίου, 2016

Κατηγορία

Επιλογές

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Από μικροί ακόμα, με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς και την επιστροφή μας από τις διακοπές, θέταμε νοητά τους στόχους μας, τα πέντε πράγματα που θα είμασταν καλύτεροι στην σεζόν που θα ξεκινούσε. Και επειδή οι συνήθειες δύσκολα κόβονται, συνεχίζουμε με την ίδια παιδική όρεξη τον προγραμματισμό μας, με τις πρώτες νότες του φθινοπώρου να χτυπούν διακριτικά την πόρτα μας.

Έχοντας κάνει πραγματικότητα τα πρώτα βήματα από τη δική μας οινική φαντασίωση, δε θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε αναδρομή σε 3 εξαιρετικά κρασιά που αγαπήσαμε ιδιαίτερα και συντρόφευσαν το καλοκαίρι μας.

Τα ροζέ κρασιά είναι αρκετά παρεξηγημένα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με την πλειοψηφία του κόσμου να τα κατατάσσει ως αποκλειστικά μια γυναικεία απόλαυση. Και η ιδέα αυτή είναι πέρα για πέρα λανθασμένη! Με διαφορετικούς τρόπους οινοποίησης, αρώματα, γεύσεις και εμφάνιση στο ποτήρι, τα ροζέ παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και μπορούν με ιδιαίτερη άνεση να καλύψουν όλα τα οινικά γούστα. Οι παραγωγοί σε όλο το Ελληνικό γεωγραφικό φάσμα δίνουν περισσότερη προσοχή στη ποιότητα του κρασιού αλλά και στην παρουσίαση του σε εμάς.

Στο τραπέζι όμως; Μην προβληματίζεστε καθόλου! Αν και τα ροζέ απολαμβάνουν τη μοναξιά, συνοδεύουν θαυμάσια μεγάλη ποικιλία της μεσογειακής μας κουζίνας.

Εφόσον λοιπόν, ότι καινούργιο γνωρίζουμε και ότι αγαπάμε, το μαθαίνετε και σεις μέσα από το blog μας, ξεκινάμε με τη παρουσίαση των κρασιών, όπου αρκεί να αναφέρουμε ότι η τους είναι τυχαία η σειρά τους και δεν αποτελεί κατάταξη.

Ροές – Οινότροπαι

kalamatamessiniarozewinemerlotwinekindomoinotropai

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που αγαπάμε ένα κρασί τόσο πολύ όσο και τους παραγωγούς του. Στο μπουτίκ οινοποιείο της Μεσσηνίας, ο Βασίλης και η Μαρία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κρασί στα μοντέρνα απαλά τριανταφυλλένια χρώματα, με ψυχή και προσωπικότητα. Μια πραγματική έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων από σταφύλια της ποικιλίας Merlot. Ευγενικά αρώματα εσπεριδοειδών με πιπεράτες νότες στη μύτη και γεύση που θυμίζει ροδάκινο και φράουλα. Η κομψότητα στο στόμα βρίσκεται σε εξαιρετική ισορροπία με την φρεσκάδα της οξύτητας και τη διακριτική γλυκιά χροιά στην επίγευση.

27 Μέρες – Κτήμα Μητραβέλα

mitravelas27-mereswine-kingdomroze

 

Το κτήμα Μητραβέλα, σε ένα από τα μεγαλύτερα οινικά βασίλεια, τη περιοχή της Νεμέας, δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιεί την ποικιλία του Αγιωργίτικου για το δικό του ροζέ. Εάν αναρωτιέστε για το όνομα του, προέρχεται από τις 27 ημέρες που περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η ζύμωσή. Ζωηρές αποχρώσεις από κόκκινα τριαντάφυλλα. Βελούδινη μύτη κερασιού και φράουλας συναρπάζει σε συνδυασμό με την έξοχη ισορροπία ήπιας οξύτητας και γλύκας. Στόμα με καλοδουλεμένη δομή και απαλές νότες φράουλας και βατόμουρου.

Ροζέ – Κτήμα Γκιούλη

ktima-gioulicabernet-sauvignonagiorgitikoklimentiroze-winewinekingdom

Επιστρέφοντας προς τη βάση μας, κάνουμε στάση στο ορεινό Κλιμέντι Κορινθίας για να συναντήσουμε τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος, οι οποίοι θεωρούνται από τους πρώτους πιστοποιημένους βιολογικούς στον Ελληνικό χώρο. Η οικογενειακή μονάδα οινοποιεί το Cabernet Sauvignon πετυχαίνοντας μια πιο ζωηρή και σκούρα χρωματική παλέτα. Θα λέγαμε ότι είναι ένα ροζέ φτιαγμένο να συνοδεύει γαστρονομικές απολαύσεις! Σερβίροντας το δροσερό απολαμβάνουμε αρώματα τριαντάφυλλου, μούρων και κερασιού συνοδευόμενα από μια λεπτή αίσθηση γλυκών μπαχαρικών. Στο στόμα του κυριαρχεί η μαρμελάδα ώριμων κόκκινων φρούτων, ενώ η παιχνιδιάρικη οξύτητα του προσφέρει τη δυνατότητα παλαίωσης εάν υπάρχει ανάλογη υπομονή.

Ανακαλύψτε τις παραπάνω ποικιλίες καθώς και πολλές άλλες ακόμα αποκλειστικά εδώ

 

Παρακαλώ επιβεβαιώστε εάν είστε ΑΝΩ των 18 ετών