Τι κρασί να πιείς το Πάσχα

Λογικά αυτή τη στιγμή πρέπει να έχεις μια καλή εικόνα για το που θα σε βρουν οι διακοπές του Πάσχα. Δεν τολμάω να σε ρωτήσω αν έχεις πάρει άδεια, γιατί μπορεί να σε στεναχωρήσω και δεν το θέλω με τίποτα. Άλλωστε δεν τρέχει τίποτα, δυο τρεις μέρες αρκούν για να χαμηλώσεις τους ρυθμούς και να απολαύσεις όλα αυτά που σου στέρησε η νηστεία – δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.

Όπου και αν σε πετύχει όμως το Πάσχα, βουνό, θάλασσα ή στη πόλη, το σίγουρο είναι ότι κάπου στη διαδρομή θα απολαύσεις κρασάκι με το γεύμα σου. Ορίστε μερικές γρήγορες ιδέες για να ξέρεις ποια φιάλη πρέπει να προσφέρεις ή να ανοίξεις για να γίνεις ο οινοχόος που όλοι θα θαυμάσουν!

Χοιρινό

Κρασιά: Pinot Noir, Merlot, Μαυροτράγανο – Μανδηλαριά

Τι περιμένουμε: Μέτριο σώμα, στρογγυλές μαλακές τανίνες, λεπτή οξύτητα, φρουτώδη γεύση και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων.

Λατρεύουμε τα κόκκινα και υπάρχουν μερικές εξαιρετικές ποικιλίες που θα ταιριάξουν υπέροχα με το χοιρινό. Δεν θέλεις να το παρακάνεις και να επιλέξεις ένα τανικό και στυφό ερυθρό, καθώς θα καλύψει τη γεύση και τα αρώματα του πιάτου. Προτίμησε ένα ζωηρό Pinot Noir ή Merlot που διαθέτουν τη προσωπικότητα και μπρίο ή σκέψου ελληνικά και απόλαυσε ένα blend Μαυροτράγανου Μανδηλαριάς.

Κοτόπουλο

Κρασιά: Chardonnay, Ασύρτικο – Μαλαγουζιά, φρέσκο Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη

Τι περιμένουμε: Mέτριο σώμα, οξύτητα, τραγανή φρεσκάδα για λευκό κρασί ή Μέτριο σώμα, μαλακές τανίνες, φρουτώδη γεύση για κόκκινο.

Εδώ παίζεις μπάλα ανάλογα με τα γούστα σου και διαλέγεις ανάμεσα σε λευκό ή κόκκινο με ευκολία. Φρέσκα ελαφριά κόκκινα που δεν έχουν περάσει από βαρέλι, θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο των υποστηρικτών του ερυθρού κρασιού. Καλή επιλογή μοιάζει ένα φρέσκο Ξινόμαυρο ή ξηρή Μαυροδάφνη, χάρη στη φινετσάτη παλέτα κόκκινων φρούτων και τη βελούδινη γεύση τους. Από λευκά βλέπουμε Chardonnay ή blend Ασύρτικου Μαλαγουζιάς που διαθέτουν ένταση, τραγανή οξύτητα και μοναδική μύτη.

Αρνάκι

Κρασιά: Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Tempranillo, Ξινόμαυρο, Syrah

Τι περιμένουμε: Μεσαίο + σώμα, τανίνες, καλή οξύτητα

Ψητό ή στο φούρνο, όπως και αν μαγειρευτεί, δεν παίζει να το χάσεις και δεν γίνεται να πάει κάτι στραβά με το κόκκινο κρασί που θα επιλέξεις. Το γαλλικό Cabernet Sauvignon αλλά και τα blend του με Syrah ή Merlot, θα είναι για σένα μια αληθινή ιστορία αγάπης. Το γεμάτο του σώμα και οι καλού όγκου τανίνες θα μαλακώσουν τη γεύση του κρέατος. Επίσης, σκέψου ισπανικά με ένα πληθωρικό Tempranillo ή πίσω στα δικά μας, Αγιωργίτικο ή βαρελάτο Ξινόμαυρο.

 

Γλυκό

Κρασιά: Ημιαφρώδη ημίγλυκο

Οι φυσαλίδες είναι ο λόγος που μονίμως αναζητούμε μια αφορμή για να ανοίξουμε τη φιάλη (αν και έχω καταλήξει ότι δεν χρειαζόμαστε κάποια). Σερβίρετε ως απεριτίφ όταν φτάνουν οι καλεσμένοι ή παρέα με το επιδόρπιο, ίσως μια λαχταριστή lemon pie.

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *