Ριγκατόνι με κιμά παρέα με Άρμαθο

Ευτυχώς που υπάρχουν τα ζυμαρικά στη ζωή μας! Όχι, σκέψου δηλαδή το ανεκπλήρωτο κενό δίχως λαχταριστά σπαγγέτι, πέννες ή λαζάνια. Μόνο στην ιδέα δημιουργείται ένας κόμπος στο στομάχι μου και κρατάω την αναπνοή μου για μερικά δευτερόλεπτα έως να εκπνεύσω πάλι ανακουφισμένη. Δεν απαιτείται να είσαι ορκισμένος μακαρονάς για να εκτιμήσεις την αξία μια μυρωδάτης μακαρονάδας, αν και προσωπικά, με τέτοιους ανθρώπους επιθυμώ να κάνω παρέα.

Η υπέροχη ιδέα της λατρεμένης Ερμιόνης, να παντρέψει υλικά που συνήθως τα χρησιμοποιούμε χωριστά, βρήκε πρόσφορο έδαφος. Όχι, ότι παραπονιέται ποτέ κανένας με τις δημιουργίες της φυσικά, αλλά το συγκεκριμένο πιάτο κατάφερε να κερδίσει ανεμπόδιστα τις εντυπώσεις και να ικανοποιήσει όλα τα ιδιαίτερα γούστα. Αν ασχολείσαι με τη κουζίνα, θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το «όλους», είναι εκπληκτικά δύσκολο – σα να προσπαθείς να πείσεις τη γιαγιά μου να χρησιμοποιήσει κινητό.

Η μακαρονάδα κούμπωσε υπέροχα με τον Άρμαθο, το μαρμελαδένιο Merlot, βιολογικής καλλιέργειας του κτήματος Λούλη. Το αρωματικό του ταλέντο ξεδιπλώνεται άμεσα στο ποτήρι, χαρίζοντας στιγμές γεμάτες κεράσι, βατόμουρο και βύσσινο. Ένα κόκκινο με βοτανική διάθεση και λεπτές νότες από λευκό πιπέρι και καφέ που κάνουν διακριτικά την εμφάνιση τους στο φόντο. Σώμα μέτριου όγκου αλλά φρουτώδες και ζουμερό που ακολουθεί τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ποικιλίας. Η οξύτητα και τανίνες του διατηρούνται σε μέτρια ένταση, με μεταξένιο τελείωμα που θα θυμίσει κόκκινο φρούτο.

 

 

Ριγκατόνι με κιμά

Υλικά για 5 μερίδες:

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

350 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος

350 γραμμ. κιμάς χοιρινός

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στο μούλτι

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 στικ κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

100 γραμμ. κόκκινο κρασί

500 γραμμ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

100 γραμμ. πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι

500 γραμμ. ριγκατόνι

120 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 6-8’, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το μπαχάρι, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4’ ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγη ώρα να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό, τον πελτέ ντομάτας και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
  4. Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  5. Αποσύρουμε τη σάλτσα κιμά από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με τη σάλτσα κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με τον Άρμαθο απο το Κτήμα Λούλη χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *