Κρασιά χωρίς αλκοόλ

Πως γίνεται ένα κρασί να μην έχει καθόλου αλκοόλ? Και όμως γίνεται.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέλλουσα μάμα μας ρώτησε εάν μπορούμε να της φέρουμε κρασί χωρίς αλκοόλ.

Αμέσως ξεκινήσαμε την έρευνα μας να δούμε ποιοι οινοπαραγωγοί φτιάχνουν τα συγκεκριμένα κρασιά , και καταλήξαμε στο οινοποιό της οικογένειας Torres από την Ισπανία.

Η επιστημονική ομάδα του Torres χρειάστηκε τέσσερα χρόνια έρευνας και πειραμάτων  για να καταλήξουν στην σωστή μέθοδο εξαγωγής του οινοπνεύματος,  χωρίς να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του κρασιού.

Natureo είναι η ονομασία των κρασιών η οποία περιλαμβάνει τρία κρασιά λευκό, ερυθρό, ροζέ.

Η οινοποίηση του λευκού Natureo γίνεται από σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο από την περιοχή της Καταλονίας, ο τρύγος γίνεται όταν τα σταφύλια είναι πρώιμα ώστε να δώσουν ένα χαμηλόβαθμο κρασί αλλά με υψηλή οξύτητα. Στη μύτη μας έρχονται αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών ,στο τέλειωμα το κρασί μας αφήνει μια λεμονάτη επίγευση που δένει πολύ όμορφα με την δροσερή οξύτητα. Μπορούμε να το ταιριάξουμε με διάφορα εδέσματα  όπως θαλασσινά σαλάτες και  με κάποια ελαφριά τυρία, και ως απεριτίφ.

Κρασιά χωρίς αλκοόλ

Η ερυθρή έκδοση του Natureo γίνεται από την ποικιλία Syrah για να μας δώσει ένα κρασί με ρουμπινί χρώμα .Κουνόντας  το ποτήρι μας ήρθαν αρώματα από κόκκινα και μαύρα φρούτα με κάποιες ανθικές νότες βιολέτας. Στο στόμα είναι ημίξηρο με γεμάτη επίγευση . Το natureo ταιριάζει δίπλα σε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα με κιμά, σε μαγιερευτά με ελαφριές κόκκινες σάλτες. Μπορείτε να το απολαύσετε και μόνο του με την συνοδεία κάποιον φρούτων

natureo syrah

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *