Fajitas με κοτόπουλο και μανιτάρια , πάρεα με Μοσχόμαυρο

Συνήθως ταξιδεύω με άνεση ανάμεσα στα ερυθρά, τα ροζέ και τα λευκά της κάβας μας, με γνώμονα μονάχα τη συντροφιά του πιάτου που συνοδεύει τις ορέξεις μου. Με την Ερμιόνη πάντα στο τιμόνι του γαστρονομικού μας προορισμού, ξεκινήσαμε την αναζήτηση μας για μια χορταστική συνταγή που θα γεμίσει τα πιάτα μας χωρίς να συνοδεύεται όμως από τη λιπαρότητα των γιορτινών εδεσμάτων.

Κάτι σαν μικρή αποτοξίνωση χωρίς αποχαιρετισμούς.

Και τη βρήκαμε!

Μπορείς να δημιουργήσεις πραγματικά άπειρους συνδυασμούς με fajitas, παίζοντας με τα υλικά, τα χρώματα και τα μπαχαρικά ανάλογα με τη διάθεση σου. Γεμίσαμε τις δικές μας με κοτόπουλο, μανιτάρια και λαχανικά και είναι τόσο νόστιμες όσο φαίνονται. Όχι, ψέματα. Είναι ακόμα πιο νόστιμες!

Το οινοποιείο Διαμαντή βρίσκεται στη Σιάτιστα. Η ερυθρή ποικιλία Μοσχόμαυρο, χαρακτηριστική της περιοχής, ακολουθεί τη μέθοδο blanc de noir και μεταμορφώνεται σε ένα δροσιστικό παραμυθένιο λευκό κρασί που πρέπει να απολαύσεις!

Ανοιξιάτικη μύτη με έντονα ανθικά στοιχεία και εσπεριδοειδείς νότες, διακριτική γλύκα, τονισμένη οξύτητα και λεμονάτη απολαυστική επίγευση. Γιασεμί, νότες λεμονανθών, φλούδα από πορτοκάλι, λεμόνι και ροδάκινο.

Fajitas με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά για 4-5 μερίδες:
Για τη μαρινάδα:
75 ml σόγια σος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
χυμό από 3 λάιμς
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ – 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καυτερό
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Και ακόμα:
1200 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
400 γραμμ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζάνι του τσαγιού. Αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά, ούτως ώστε να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  2. Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι για 3-4’.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4’ ακόμα.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  5. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 15-20’, μέχρι να μαλακώσει.

Σερβίρουμε πάνω σε ψημένες τορτίγιας.

Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με το Μοσχόμαυρο του οινοποιείου Διαμαντή χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *