Ροζέ κρασί στο φαγητό, παραμυθένιοι συνδυασμοί

Το ροζέ είναι ίσως συνώνυμο της ανοιξιάτικης ή καλοκαιρινής μας διάθεσης, αν και για τους φανατικούς της κατηγορίας είναι ένα κρασί γεννημένο για όλο το έτος. Όσο αφορά τον στόχο του κάθε κρασιού που σέβεται τον εαυτό του, να κατακτήσει δηλαδή την οινική προτίμηση, το ροζέ στον αντίστοιχο μύθο του Αισώπου είναι μάλλον η χελώνα. Με σταθερή πορεία, πίστη και επίμονη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα νικήσει.

Για εμάς τα ροζέ ανήκουν σε ένα κόσμο παραμυθένιο με παιχνιδιάρικες ζωηρές αποχρώσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν ολόκληρη τη χρωματική παλέτα ενός κοριτσίστικου δωματίου, αρώματα γεμάτα κεράσι, φράουλα, τσιχλόφουσκα και καραμέλα μα και έντονες γεύσεις. Και ενώ ένα δροσερό ποτήρι στη βεράντα μοιάζει υπέροχη σκέψη, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ροζέ μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα!

Ορεκτικά

Οι δροσερές σαλάτες είναι δοκιμασμένο χαρτί με σίγουρο αποτέλεσμα. Ελαφριά πιάτα με πολύχρωμα λαχανικά, φρέσκες ντομάτες, αβοκάντο και μαλακά λευκά τυριά. Μια νόστιμη και εντυπωσιακή ιδέα για σαλάτα που θα λατρέψει το ροζέ και όχι μόνο, περιλαμβάνει φύλλα από σπανάκι, ρόκα, μανούρι και σως φράουλας. Εξαιρετική σχέση διατηρεί με το προσούτο, το οποίο μπορείς να τυλίξεις σε σπαράγγια ή να συνδυάσεις σε απολαυστικές μπρουσκέτες με ρικότα και φύλλο ρόκας. Τα διάφορα πατέ ή μια τερίνα σολομού με τυρί κρέμα και αγγουράκι δημιουργούν ένα κομψό πάντρεμα γεύσεων. Τέλος, quiche με τυριά, μυρωδικά και ντομάτα ή πίτσα.

Ζυμαρικά

Όπως ο περισσότερος κόσμος που δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικών, έτσι και το ροζέ δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ισπανική παέγια μαγειρεμένη με θαλασσινά ή λαχανικά, ριζότο θαλασσινών, μακαρονάδες με γαρίδες θα ζητήσουν κρασιά πιο δυναμικά με τονισμένη οξύτητα και μεσαίου όγκου σώμα. Σκέφτομαι ακόμα, γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά αλλά χωρίς κιμά και δροσερές μακαρονοσαλάτες, παρέα με ένα ποτήρι ροζέ με καλή ισορροπία μεταξύ γλύκας και οξύτητας.

Ψάρι

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα καθώς ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Ψάρια ψητά ή στο φούρνο με βότανα και μυρωδικά, μικρά τηγανιτά ψαράκια, πιάτα με σολομό και τόνο, οστρακοειδή ή θαλασσινά. Οι γαρίδες σαγανάκι βρίσκονται στη κορυφή των προτιμήσεων και φυσικά η αστακομακαρονάδα που συνηθίζει να προκαλεί ενθουσιασμό στη παρέα.

Κρέας

Για εσένα τον λάτρη του κρέατος, έχω καλά νέα! Το ροζέ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από ένα κόκκινο, ίσα ίσα για εκείνες τις ημέρες που το θερμόμετρο ανεβαίνει ψηλότερα, είναι μια πιο πετυχημένη επιλογή. Barbeque, κοτόπουλο στη σχάρα, πιάτα με πάπια, ακόμα και ένα λαχταριστό burger γαλοπούλας.

Ξένη κουζίνα

Υπάρχουν πολλά είδη ξένης κουζίνας που έχουν καλές σχέσεις με ένα ποτήρι κρασί σε αποχρώσεις ροζέ, όπως είναι η ασιατική, ινδική ή ταϊλανδέζικη κουζίνα, νούντλς με κοτόπουλο ή γαρίδες αλλά και ένα μεγάλο πλήθος από λαχταριστά πιάτα. Ακόμα θα τολμήσουμε με μεξικάνικες νότες, κοτόπουλο enchiladas, tacos με κοτόπουλο ή μια quesadillas με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι και τυρί gouda.

Γλυκά

Προσπάθησε να αποφύγεις τη σοκολάτα καθώς η έντονη γεύση της την κάνει δύσκολο παρτενέρ για κρασί. Αντίθετα οι τάρτες με φρούτα, λευκές τούρτες και muffin θα λατρέψουν ένα ποτήρι από το ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ σου.

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Μπείτε στο κελάρι μας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *