Ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι παρέα με Αγιωργίτικο!

Φανταστείτε ότι ο κάθε μήνας είναι μέρος μια μικρής σκάλας! O Νοέμβριος είναι το τελευταίο από τα σκαλοπάτια που μας οδηγούν στο δικό μας «βαζάκι με το γλυκό», τα Χριστούγεννα! Αυτό που δε ξέρετε για εμάς, είναι ότι είμαστε ιδιαίτερα χειμωνιάτικοι τύποι.

Απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τους μήνες μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Αν ρωτήσεις το Στέφανο για το τι ακολουθεί τη προσμονή των διακοπών, δε θα σου αναφέρει τα γενέθλια μας, τη γιορτή του, ούτε την επέτειο μας. Μόνο τα Χριστούγεννα με ανεξάντλητη παιδική ζωηράδα!

Όταν συναντηθήκαμε με την Ερμιόνη, εκείνη ήδη βρισκόταν στο πυρετό της προετοιμασίας για τη γιορτή της κορούλας της. Αυτό με έκανε να σκεφτώ πόσο πολύ τη θαυμάζω για την ακούραστη δημιουργικότητας της, όχι μονάχα για τις μαγικές συνταγές που δημιουργεί για όλες εμάς αλλά για το κέφι και την όρεξη που αντιμετωπίζει τη ζωή. Και αυτό σε συναρπάζει. Και φεύγοντας, αισθάνεσαι ότι έχεις κλέψει ένα μικρό κομμάτι αυτής της ενέργειας για σένα.  

Η συνταγή αυτού του μήνα, έκανε τη κοιλίτσα μας να γουργουρίζει μελωδικά! Η ιδέα του πεντανόστιμου μπέικον και της διακριτικής γλυκύτητας του μελιού μας είχε συναρπάσει.

Έμπνευση για τη νέα υπέροχη συνταγή της Ερμιόνης είναι το Τρίστρατο, ένα από τα πιο αγαπημένα ερυθρά κρασιά που έχουμε στη συλλογή μας. Η ποικιλία του Αγιωργίτικου, δίχως να φιλοξενηθεί σε βαρέλι, στα χέρια του Διαμαντή Φαραντάτου αποκτά πλούσιο χαρακτήρα με βελούδινα αρώματα κερασιών, βύσσινου και λεπτές μπαχαρένιες νότες πιπεριού.

Τρίστρατο, θα πει διασταύρωση τριών δρόμων. Προσωπικά, με παραπέμπει στη δική μας διασταύρωση, στον δικό μας δρόμο, της Ερμιόνης και του Διαμαντή, μια συνάντηση γεμάτη αρώματα, γεύσεις και ιδέες.

Βρήκα την ιδέα μου χαριτωμένη και έτσι το επιλέξαμε από την κουκλίστικη συλλογή του Lacovino Winery.

Πιστεύω θα απολαύσετε τη νέα μας δημιουργία όσο και εμείς! Καλό σαββατοκύριακο!

Ψαρονέφρι με μπέικον και μέλι

Υλικά για 4 μερίδες:

3 κομμάτια ψαρονέφρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο

12 φέτες μπέικον

2 κουταλιές της σούπας μέλι

 

Εκτέλεση:

1.Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο

2.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 10’ περίπου, μέχρι να αποκτήσει όμορφο χρώμα παντού.

3.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.

4.Στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε 4 φέτες μπέικον τη μία δίπλα από την άλλη και με τρόπο που να αλληλοκαλύπτονται.

5.Βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι ψαρονέφρι και το τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Εάν θέλουμε, χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να στερεώσουμε το μπέικον.

6.Μεταφέρουμε το κομμάτι σε μικρό ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα.

7.Ρίχνουμε το μέλι στην επιφάνεια των φιλέτων και το απλώνουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πινέλου.

8.Ψήνουμε το ψαρονέφρι για 45’ περίπου, φροντίζοντας να αλείφουμε τακτικά την επιφάνεια του με τα υγρά του ταψιού.

9.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, περιμένουμε 5-10’ και κατόπιν κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες.

Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με το Lacovino -Τρίστρατο χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Μπείτε στο κελάρι μας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *