5 εκπληκτικοί συνδυασμοί πίτσας και κρασιού!

Στην μεγάλη αυτοκρατορία του junk food, η πίτσα για εμένα είναι ότι και η Ντενέρις Ταργκάριεν για το Game of Thrones! Το δυνατό φαβορί διεκδικεί το νόμιμο δικαίωμα της στο γαστρονομικό Iron Throne με μια πληθώρα παραλογών που καταφέρνει να καλύψει όλα τα γούστα, έχοντας στο πλάι της τον καλύτερο της φίλο, το κρασί. Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να φανταστώ να είναι καλύτερο από ένα κομμάτι πίτσα και ένα ποτήρι κρασί, είναι ακόμα περισσότερο και από τα δυο! Ας δούμε μερικές επιλογές που μπορούν να κατευθύνουν τόσο το πιάτο, όσο και το ποτήρι σου.

1.Μαργαρίτα

Ελαφριά και ιδιαίτερα αρωματική, η φρεσκάδα των υλικών – μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού και ντομάτα, παντρεύεται υπέροχα με ξηρά ροζέ κρασιά. Αν βέβαια ανήκεις στη κατηγορία πίνω-μόνο-ερυθρά, τότε καλύτερα να επιλέξεις ένα κόκκινο με ελαφρύ σώμα.

2.Χωριάτικη

Τη φαντάζομαι με ντομάτα, ελιές, φέτα, πράσινη πιπεριά και λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Η φρεσκάδα των λαχανικών χρειάζεται λευκό με οξύτητα και ταπεραμέντο. Θα κινηθούμε σε χαρμάνια Ασύρτικου, στο αρωματικό Sauvignon Blanc και σε ένα φινετσάτο Μοσχοφίλερο.

3.Barbeque & κοτόπουλο

Για ένα μεσαίου όγκου κόκκινο, αναζωογονητικό και μοντέρνο, θα επιλέξεις ξηρή Μαυροδάφνη ή Αυγουστιάτη που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζωντάνια της γεύσης ενώ παράλληλα αναζωογονούν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά. Για πιο έντονες συγκινήσεις θα αναζητήσουμε ένα τολμηρό κρασί όπως οι συνδυασμοί του Cabernet Sauvignon, που θα ολοκληρώσει την απολαυστική εμπειρία των γεύσεων της λατρεμένης μας σάλτσας barbeque.

4.Με μανιτάρια & πεπερόνι

Ένα λαχταριστό κομμάτι με μανιτάρια και πεπερόνι βρίσκεται κάπου στη μέση στη σκάλα της έντασης. Ο σκοπός μας είναι να ισορροπήσουμε τη γεύση και όχι να την υπερκαλύψουμε, και έτσι θα κινηθούμε στις ποικιλίες Tempranillo, Ξινόμαυρο και Pinot Noir που έχουν μέτριας έντασης σώμα και υπέροχη αίσθηση του φρούτου.

5.Με αυγά μάτια & σύγκλινο

Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, προτείνω ανεπιφύλακτα να το κάνετε σύντομα! Μια ιδιαίτερα μερακλίδικη πρόταση για τους εξαιρετικά καλοφαγάδες. Θα χρειαστείτε ένα ερυθρό με νότες από μαύρο πιπέρι και μπαχαρικά, όπως ένα Tempranillo, Μούχταρο, Βλάχικο ή παντρέματα με Syrah.

Πρόσφατα έχουμε ανακαλύψει ότι το να φτιάξεις μια σπιτική πίτσα είναι πραγματικά εύκολο με υπέροχα νόστιμο αποτέλεσμα! Από τότε δοκιμάζουμε ασταμάτητα τις δυνάμεις μας με διάφορα υλικά που θα βρούμε στο ψυγείο μας για γαρνιτούρα. Η φωτογραφία λειτουργεί ως απόδειξη! Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι φαντασία!

Προσθέτω τις δυο συνταγές που ακολουθούμε.

Ζύμη για πίτσα

Υλικά:
½ φακελάκι ξηρής μαγιάς (4γρ.)
150 ml χλιαρό νερό
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Σάλτσα για πίτσα

Υλικά:

400 γρ. ντομάτες τριμμένες

20 γρ. ελαιόλαδο

1 δαφνόφυλλο

1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό

1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι Ρίγανη, για το τέλος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη φτιάχνοντας μια λακούβα στη μέση. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε κυκλικά. Η ζύμη για πίτσα πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή. Μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα αφήνοντας την να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1.5 – 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς οC, ψήνουμε για περίπου 13 – 15 λεπτά

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση, έως ότου να δέσει η σάλτσα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας όπου με ένα πιρούνι θα σπάσουμε τα μεγάλα κομμάτια κατά τον βρασμό. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ρίγανη, για περισσότερο άρωμα.

 

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *