Πεντανόστιμα Taco cups με κιμά παρέα με Tempranillo

Λάτρεψα την ιδέα της Ερμιόνης για γευστικό πάντρεμα με το Tempranillo μας, καθώς τριγύριζε εδώ και μήνες στο μυαλό μου κάτι παρόμοιο. Η πρωτότυπη λαχταριστή παραλλαγή των burritos, με αγαπημένα συστατικά που θα σε αποζημιώσει, είναι εύκολη μα εντυπωσιακή και θα αποτελέσει μια δημιουργική νότα στο γιορτινό μπουφέ σου!
Το Tempranillo είναι ισπανική ποικιλία και δημιουργεί δελεαστικά κρασιά με εξαιρετική ισορροπία, σώμα και τανίνες μέτριας + έντασης, μέτρια οξύτητα και πολύ καλή επίγευση. Η απόχρωση του βρίσκεται κάπου στη μέση της παλέτας, καθώς τα σταφύλια είναι πιο μεγάλα και λεπτόφλουδα από εκείνα του Syrah, δίνοντας ένα πιο διάφανο αποτέλεσμα. Ζωηρά κόκκινα και μαύρα φρούτα με το βαρέλι να προσφέρει μπαχαρώδη χαρακτήρα σε τόνους γαρύφαλλου, βανίλιας, καπνού και δέρματος.
Για το Tempranillo θα σκεφτείς σίγουρα φαγητό χωρίς όμως να συναντήσεις περιορισμούς που θα σε δυσκολέψουν. Pizza, burger, λαζάνια με κιμά, κόκκινες σάλτσες από φρεσκοτριμμένες ντομάτες ή bbq και φυσικά τα λαχταριστά tacos, burritos ή nachos με κιμά. Μυστικό υλικό για τις συνταγές σου, το καλαμπόκι, θα ανακαλύψεις ότι ταιριάζει πολύ!
Η αγάπη για την μεξικάνικη κουζίνα είναι ένα ακόμα κοινό στοιχείο που έχουμε με την Ερμιόνη. Είναι δύσκολο να προσπεράσεις το πάθος και την ένταση που κρύβουν τα αυτά τα πιάτα και έτσι υποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό την ιδέα ενός τέτοιου έργου. Παραλάβαμε με χαρά τις φιάλες που ετοίμασαν για εμάς ο Βασίλης και η Μαρία, η δύναμη του κτήματος Oinotropai από το Ζευγολατιό Μεσσηνίας, και ετοιμαστήκαμε για μαγείρεμα.
Σέρβιρε ένα ποτηράκι Tempranillo και ετοιμάσου να απολαύσεις τα taco cups που ετοίμασες! Όλα είναι υπό έλεγχο!

Taco cups με κιμά

Υλικά για 36 κομμάτια:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι (προσαρμόζουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό
επιθυμούμε να είναι το αποτέλεσμα)
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
400 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
αλάτι, πιπέρι
9 μεγάλες τορτίγιας
sour cream (ή γιαούρτι στραγγιστό), ψιλοκομμένη ντομάτα και μπέικον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Ετοιμάζουμε πρώτα το μίγμα του κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μία ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάσουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.

2.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30’, μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.

3.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.

4.Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο περίπου 10 εκ., κόβουμε 4 κύκλους από κάθε τορτίγια.

5.Τοποθετούμε με προσοχή τα στρογγυλά κομμάτια πίτας μέσα σε θήκες για μάφινς.

6.Ψήνουμε τα taco cups για 6-8’ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

7.Τα τοποθετούμε με προσοχή σε πιατέλα και τα γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά.

8.Τα σερβίρουμε με λίγη sour cream (ή γιαούρτι στραγγιστό), ψιλοκομμένη ντομάτα και μπέικον.

Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με το Tempranillo του κτήματος Oinotropai χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *