Μπέργκερ με χαλούμι και ντοματίνια από την Ερμιόνη

To Αγιωργίτικο είναι η ελληνική ερυθρή ποικιλία που θα διαλέγαμε με κλειστά τα μάτια. Το σημείο μηδέν! Για μένα είναι κάτι σαν τις ελληνικές ταινίες που προβάλλονται ακόμα και σήμερα στη τηλεόραση. Κλασικό μα αγαπημένο. Ακόμα και αν αλλάξεις κανάλι, σίγουρα θα ρίξεις μερικές κλεφτές ματιές στο Κώστα Βουτσά ή τη Τζένη Καρέζη.

Η νέα μας συνταγή είναι τόσο λαχταριστή όσο φαίνεται!

Έχοντας ξεφορτωθεί πλέον τις γαστρονομικές ενοχές που μας ακολουθούσαν τις πρώτες ημέρες μετά τις γιορτές, έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας και πάλι όπως είναι. Στη τελική δεν κάναμε και κάτι το φοβερό. Μερικά μελομακάρονα, λίγο βασιλόπιτα, μετά δε ξέρω η μνήμη μου γίνεται λίγο θαμπή.

(ίσως να χρειάζομαι λίγο αέρα με ένα εικοσάρικο, όπως η Βλαχοπούλου στο «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι»).

Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας αγαπάμε τα μπέργκερ και η νέα συνταγή που δημιούργησε η Ερμιόνη έχει αέρα μεσογειακό σε μια θαυμάσια παραλλαγή με χαλούμι και ντοματίνια.

Ως προς το γευστικό του ταίρι, επιλέξαμε το Αγιωργίτικο από το οινοποιείο Λύκου, ένα ερυθρό κρασί με χαρακτήρα και μοντέρνα προσωπικότητα όπως άλλωστε και η εκδοχή του καινούργιου μας πιάτου.

Το ποτήρι αποκαλύπτει τη βαθιά βελούδινη απόχρωση σε τόνους του ρουμπινί, ενώ η μύτη φέρνει αρώματα από μαρμελάδα ώριμων κερασιών και δαμάσκηνου. Το βαρέλι αφήνει ζωηρές νότες μπαχαρικών που ανυπομονούν να συνοδεύσουν τη πλούσια γεύση του μπιφτεκιού και την οξύτητα της ντομάτας.

Το μπέργκερ δεν είναι καθόλου δύσκολο στην εκτέλεση και είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ.

Καλή όρεξη λοιπόν!

Προετοιμασία: 40’

Ψήσιμο: 30’

Μερίδες: 6

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

3 φέτες ψωμί του τοστ, αλεσμένες στο μούλτι

20 γραμμ. κέτσαπ

10 γραμμ. μουστάρδα

25 γραμμ. μαρμελάδα βερίκοκο

25 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

100 γραμμ. τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά

1 μεγάλο αυγό

αλάτι, πιπέρι

Και ακόμα:

6 ψωμάκια για μπέργκερ (χρησιμοποίησα ολικής άλεσης)

200 γραμμ. χαλούμι

300 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

λίγο βούτυρο για τα ψωμάκια

Εκτέλεση

1.Ετοιμάζουμε πρώτα τα μπιφτέκια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.

2.Πλάθουμε το μίγμα σε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, για 10-15’ από κάθε πλευρά.

3.Σε μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το σχοινόπρασο, την 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

4.Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

5.Κόβουμε το χαλούμι σε 12 φέτες, τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν περιμετρικά.

6.Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε την επιφάνεια τους με βούτυρο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα (με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω).

7.Τα ψήνουμε στο γκριλ για 2-3’ (επειδή παίρνουν γρήγορα χρώμα, τα παρατηρούμε τακτικά).

8.Για τη συναρμολόγηση των μπέργκερς, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι πάνω στη μία φέτα ψωμιού. Από πάνω τοποθετούμε 2 φέτες χαλούμι. Τέλος βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ντοματίνια. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε.

Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με το Αγιωργίτικο από το οινοποιείο Λύκου  χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Μπείτε στο κελάρι μας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *