Μοσχόμαυρο & νοστιμότατη μακαρονάδα με κιμά, καρότο, πράσινες ελιές

Το καλό με το συγκεκριμένο «πάντρεμα» είναι ότι θα απολαύσεις ένα ποτηράκι Μοσχόμαυρο καθώς ετοιμάζεις το φαγητό. Ποιος είπε ποτέ όχι σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, γεμάτο αρώματα και γεύσεις από κόκκινα φρούτα; Ακριβώς. Κανένας.

Το Μοσχόμαυρο είναι μια εκπληκτική ποικιλία της βόρειας Ελλάδας, που θα την συναντήσεις μόνη της ή σε blend συνήθως με ξινόμαυρο, σε ροζέ ή ακόμα blanc de noir οινοποιήσεις. Το σίγουρο είναι ότι δίνει μοναδικά κρασιά, με πλούσια αρώματα και γεύσεις κόκκινων φρούτων, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες μεταξένιες τανίνες που δεν κουράζουν τον ουρανίσκο.

Για το οινοποιείο Διαμαντή στη περιοχή της Σιάτιστας, το Μοσχόμαυρο είναι κάτι σαν κρυμμένος θησαυρός που θα εντυπωσιαστείς μόλις ανακαλύψεις. Δεν μπορέσαμε να κρατηθούμε και ανοίξαμε μια φιάλη αμέσως μόλις τις παραλάβαμε! Αλλά δεν σταθήκαμε εκεί. Ταιριάξαμε το μέτριου όγκου σώμα του με μια λαχταριστή

Υλικά:

600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια

½ κούπα πράσινες ελιές

400 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πρέζα κανέλας

1 πρέζα γαρύφαλλο

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

1 κ.σ. βούτυρο

παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να σκουρύνει αρκετά, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο, συνεχίζοντας να τσιγαρίζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέτουμε το πελτέ, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τις ελιές και τα μπαχαρικά (πρέζα ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, αλάτι, πιπέρι) σύμφωνα με τη γεύση μας.
  3. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να βράσει για περίπου 25’.
  4. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε (χωρίς να έρθουν σε επαφή με νερό της βρύσης καθώς αλλοιώνεται η γεύση τους). Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν μέχρι να σερβίρουμε.
  5. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα με το κιμά, καρότο και πράσινες ελιές σε πιάτα και συνοδεύουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Ανακαλύψτε μοναδικές ποικιλίες επιλεγμένες με αγάπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *